Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

αιθέρια έλαια 2- παιδια

το κειμενο ανηκει στη σελιδα αρωματοθεραπεια


ΠΑΙΔΙΑ : αιθέρια έλαια στις δερματικές αλλεργίες – Θαυματουργό !

Δερματικές αλλεργίες
Δερματικές αλλεργίες
Για τις δερματικές αλλεργίες έχουμε να προτείνουμε ένα θαυματουργό φάρμακο, πολύ αποτελεσματικό.
Χρησιμοποιείστε την παρακάτω συνέργεια (=μείγμα αιθερίων ελαίων) αραιωμένη σε λάδι Καλέντουλα Χ 3 φορές την ημέρα για 3-4 ημέρες ή μέχρι να βελτιωθεί αισθητά το πρόβλημα.
ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ + ΛΑΔΙ
  •   Αιθέριο έλαιο   Ευκάλυπτος κιτρώδης Eucalyptus citriodora   1 ml
  •  Αιθέριο έλαιο   Μαροκινό χαμομήλι  Tanacetum annuum   1 ml
  • Αιθέριο έλαιο   Ρωμαϊκό χαμομήλι        Chamaemelum nobilis  1 ml
  • Αιθέριο έλαιο  Καταφρέυ                      Cedrelopsis grevei     0,5 ml
  • Λάδι                     Καλέντουλα                Calendula arvensis    7 ml
__________________________________________
Επιτρέπεται να δίνουμε ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ στα παιδιά;
Ακούμε συνεχώς γύρω μας να λένε για τα αιθέρια έλαια : « Είναι επικίνδυνα! Ποτέ μην τα δίνετε στα παιδιά! Ποτέ μην τα βάζετε στην επιδερμίδα χωρίς να τα αραιώσετε!».
Όλα αυτά που λέγονται δείχνουν μια πρωτοφανή άγνοια των αιθέριων ελαίων ή τουλάχιστον ελλιπή ενημέρωση. Θα έλεγα το ακριβώς αντίθετο : « τα αιθέρια έλαια (όχι όλα αλλά ορισμένα από αυτά)  επιτρέπουν να παρέμβουμε θεραπευτικά χωρίς να χρησιμοποιήσουμε «φάρμακα» που όταν είναι αποτελεσματικά δεν στερούνται πολύ σοβαρών παρενεργειών. Παρενέργειες που μπορεί να παρουσιασθούν είτε αμέσως μόλις πάρουμε το φάρμακο είτε μακροπρόθεσμα σε μερικά χρόνια.
Το φαινόμενο των παρενεργειών των κλασσικών φαρμάκων από μόνο του μας αναγκάζει να εξετάζουμε στα σοβαρά κάθε εναλλακτική αγωγή και όταν είναι αποτελεσματική όπως συμβαίνει με τα αιθέρια έλαια να μην διστάζουμε ΝΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ!
Νίκος  Χρηστίδης  Ψυχίατρος – Αρωματοθεραπευτής

Τα αιθέρια έλαια στην Ναυτία

Για οποιαδήποτε αιτιολογία...
Για οποιαδήποτε αιτιολογία…
Είναι πολύ εύκολο να προτείνουμε μια συνέργεια αιθερίων ελαίων για τις ναυτίες  στα παιδιά και τους ενήλικες:
•           Αιθέριο έλαιο     Μέντα πιπερώδης   Mentha x piperita                     2 ml
•           Αιθέριο έλαιο      Λεμόνι  Citrus limomum                                        3 ml
Τρόπος χορήγησης
3 σταγόνες σε ένα κύβο ζάχαρης ή 1 κουταλάκι μέλι στο στόμα που επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειάζεται, ως 6 φορές την ημέρα.
Αδιάφορο αν οι ναυτίες έχουν προκληθεί από μέσο μεταφοράς (ταξίδι με αυτοκίνητο, τραίνο), από φάρμακα, από υπερβολικό φαγητό με πλούσια λιπαρά, από γαστρεντερική λοίμωξη γιατί η θεραπεία είναι αποτελεσματική 100% σε όλες τις περιπτώσεις.
Αν δεν αρέσει στο παιδί η Μέντα μπορούμε να την αντικαταστήσουμε στο μείγμα με αιθέριο έλαιο Εστραγκόν Artemisia dracunculus ή Τζίντζερ (πιπερόριζα) Zingiber officinale στην ίδια αναλογία (2 ml).
ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ ΧΗΜΕΙΟΤΥΠΟ 100% φυσικά και καθαρά. –  Ιατρός Ν. Χρηστίδης

Ψείρες : αποτελεσματική αντιμετώπιση με αιθέρια έλαια

Ψείρες στο σχολείο
Ψείρες στο σχολείο
Το δώρο της “επιστροφής” στα θρανία είναι τις ψείρες.
Εδώ και αρκετό καιρό οι ψείρες έχουν γίνει ιδιαίτερα ανθεκτικές στα παραδοσιακά συνθετικά χημικά φάρμακα ενώ υπάρχουν αρκετά αιθέρια έλαιαπου τις καταπολεμούν αποτελεσματικά και ταυτόχρονα δρουν προληπτικά.
Προληπτικά, για να αποφύγετε τις ψείρες ιδού μια πολύ απλή συνέργεια που αναμειγνύετε με  αλκοόλ 70°.
Η ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ
Αιθέριο έλαιοΛεβαντίνη               Lavandula burnatii super2 ml
Αιθέριο έλαιοΤεϊόδεντρο              Melaleuca alternifolia2 ml
Αιθέριο έλαιοΝιαουλί                   Melaleuca quinquenervia1 ml
ΔιαλύτηςΟινόπνευμα 70ο20 ml
Τοποθετείτε το σύνολο (20ml αλκοόλ + 5 ml συνέργεια αιθερίων ελαίων) σε φιαλίδιο με σπρέι. Ψεκάζετε στο λαιμό, στους κροτάφους και γύρω από τ’ αυτιά την περίοδο που υπάρχει κίνδυνος να κολλήσει ψείρες.
Καλό είναι να ψεκάζετε με το σπρέι και τα σκουφάκια ή το κασκόλ 1 φορά την εβδομάδα γιατι μπορεί να μεταφέρουν και αυτά τις ψείρες.
—————-
Σε περίπτωση που το παιδί έχει κολλήσει ψείρες το καλύτερο είναι να βάλετε 10 σταγόνες της παρακάτω συνέργειας αιθερίων ελαίων αραιωμένης σε βερυκοκκέλαιο και να μουσκέψετε με το μείγμα όλο το τριχωτό της κεφαλής.
ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ
Αιθέριο έλαιοΜέντα πουλέγιος (Φλισκούνι)  Mentha pulegium    2 ml
Αιθέριο έλαιοΥλάνγκ  υλάνγκ                      Cananga odorata1 ml
Αιθέριο έλαιοΓαρύφαλλο                       Eugenia caryophyllus1 ml
Αιθέριο έλαιοΤεϊόδεντρο                        Melaleuca alternifolia6 ml
ΛάδιΒερυκοκκέλαιο                     Prunus armeniaca10 ml
Επαναλάβετε για 3 μέρες για ολοκληρωτική εξολόθρευση.Αφήστε το μείγμα να δράσει 1/2 ώρα αφού έχετε καλύψει το κεφάλι με μία πετσέτα. Στη συνέχεια κάντε ένα απαλό λούσιμο.
ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ ΧΗΜΕΙΟΤΥΠΟ 100% φυσικά και καθαρά. Ιατρός Ν. Χρηστίδης

Αλλεργικό άσθμα στα παιδιά

Μια πολύτιμη συνέργεια με αιθέρια έλαια :
  • ΑE Ammi visnaga (Χέλλα) : 0,5 ml  (αντισπασμωδικό)
  • ΑE Pinus ponderosa (Μαύρη πεύκη) : 1,0 ml  (χαλαρωτικό)
  • ΑE Origanum majorana (Μαντζουράνα) : 0,5 ml
  • ΑE Chamaemelum nobile (Ρωμαϊκό χαμομήλι) : 1 ml
  • Λάδι βερυκοκέλαιο + φουντουκέλαιο 15 ml
ΤΡΟΠΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ
Επάλειψη με 3 – 4  σταγόνες του μείγματος στο πέλμα του ποδιού και στο ηλιακό πλέγμα
  • προληπτικά  1 φορά την ημέρα το βράδυ
  • Σε κρίση κάθε  1/2 ώρα  (maximum 4 φορές). 
——————–
ΕΝΗΛΙΚΕΣ
2 στ. ΑΕ ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ  Artemisia dracunculus
1 στ ΑΕ ΜΥΡΤΙΑ Myrtus communis
1 στ  ΑΕ ΓΩΛΘΕΡΙΑ  Gaultheria procumbens
2 στ  AE ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ  Citrus reticulata
6 σταγόνεςς του μείγματος τοπικά στο στήθος και στην πλάτη (άνω τμήμα) πριν από την κρίση και κατά την διάρκεια της κρίσης. Κάθε μισή ώρα μέχρι να περάσει η κρίση.
Οι προτάσεις μας είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές με 100% αγνά και φυσικά αιθέρια έλαια πιστοποιημένα από διεθνείς οργανισμούς.
Ν. Χρηστίδης

Αιθέρια έλαια : κράμπες και άλλοι μυϊκοί πόνοι στα παιδιά

Συνέργεια αιθερίων για άμεση ανακούφιση χωρίς παρενέργειες.
Συνέργεια αιθερίων για άμεση ανακούφιση χωρίς παρενέργειες.
Όταν κάνουμε ένα σπορ αισθανόμαστε συχνά μυϊκούς πόνους π.χ. κράμπες. Στις περιπτώσεις αυτές όσο απαραίτητα είναι τα αντισπασμωδικά αιθέρια έλαια (Βασιλικός) τόσο αναγκαία είναι και τα άλλα μυοχαλαρωτικά που συνθέτουν την παρακάτω συνέργεια :
Τρόπος χρήσης
Βάζετε 4 σταγόνες του μείγματος (αιθέρια έλαια με το βαλσαμέλαιο) 3-4 φορές την ημέρα με επάλειψη στην επώδυνη περιοχή για 24 ως 48 ώρες.
 Επίσης
Ας μην ξεχνάμε ότι η εμφάνιση κράμπας ευνοείται από ένα οργανικό κατάλοιπο (γαλακτικό οξύ) που παράγεται από τη δραστηριότητα της μυϊκής μάζας. Μια πολύ καλή ενυδάτωση αποτρέπει την υψηλή συγκέντρωση γαλακτικού οξέος που είναι υπεύθυνο για τις κράμπες. Η συστηματική ενυδάτωση ευνοεί την αποσυμφόρηση από τα φυσιολογικά κατάλοιπα στον οργανισμό.
Το ανωτέρω μείγμα (συνέργεια αιθερίων ελαίων + λάδι) συστήνεται για στrστραβολαίμιασμα, λουμπάγκο και μυϊκούς πόνους εν γένει.
——————————————————————–
Ελαφρώς διαφορετικοί είναι οι πόνοι από σπασμούς των λείων μυϊκών ινών των εντέρων (κολικοί), του ουροποιητικού (κυστίτιδες), γυναικολογικών (δυσμηνόρροια). Μπορούμε να ανακουφίσουμε τους πόνους αυτούς με τα κατάλληλα σπασμολυτικά αιθέρια έλαια.
Το παρακάτω μείγμα είναι μια πολύ αποτελεσματική συνταγή :
Τρόπος χρήσης
Κάντε ελαφρύ μασάζ τοπικά αρκετές φορές για να ανακουφίσετε το παιδί όσο πιο γρήγορα γίνεται.
————————————————————————-
Στο πλαίσιο των μυϊκών σπασμών υπάγεται και ο επίμονος λόξυγκας για τον οποίο θα χρησιμοποιήσετε την
παρακάτω συνέργεια.
Τρόπος χρήσης
Αλείψτε 3-4 σταγόνες του μείγματος αιθερίων ελαίων + λάδι στο ηλιακό πλέγμα και ταυτόχρονα βάλτε στο στόμα 3 σταγόνες σε ένα κυβο ζάχαρη ή ένα κουταλάκι μέλι. Αν δεν σταματήσει αμέσως ο λόξυγγας επαναλάβετε κάθε 15 λεπτά για 1 ώρα
Η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια στη χρήση (ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ) είναι εγγυημένη ΜΟΝΟ με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ αιθέρια έλαια κατάλληλα για Επιστημονική αρωματοθεραπεία.
Ιατρός Ν. Χρηστίδης

Αιθέρια έλαια για μελανιές, καρούμπαλα … στα παιδιά.

Ίσως οι πιο συχνοί τραυματισμοί στα παιδιά είναι οι μελανιές, τα καρούμπαλα, οι μώλωπες, τα στραμπουλήγματα στα δάχτυλα. Είναι ένα υποχρεωτικό στάδιο που περνούν μέχρι να μεγαλώσουν. Η ιατρική αρωματοθεραπεία με την χορήγηση κατάλληλων, πιστοποιημένων με χημειότυπο, αιθερίων ελαίων, κάνει θαύματα στον τομέα αυτό.
Η συνέργεια (= το μείγμα αιθερίων ελαίων) που συστήνουμε χρησιμοποιείται χωρίς αραίωση σε λάδι  και όσο πιο γρήγορα γίνεται μετά τον τραυματισμό. Βάζουμε όσες σταγόνες χρειάζεται για να επικαλυφτεί η πάσχουσα επιφάνεια της επιδερμίδας και επαναλαμβάνουμε το ίδιο κάθε 10 λεπτά για την πρώτη ώρα.
Συνεχίζουμε κατόπιν την αγωγή για 2-3 ημέρες επαλείφοντας το μείγμα αιθερίων ελαίων στην περιοχή 3 φορές την ημέρα.
Η ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ
Αιθέριο έλαιοΕλίχρυσος           Helichrysum italicum3 ml
Αιθέριο έλαιοΔάφνη               Laurus nobilis2 ml 
Ν. Χρηστίδης – Ιατρός
ΠΡΟΣΟΧΗ : Εγγυώμεθα την ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ της αγωγής και την ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΞΙΚΟΤΗΤΑΣ μόνο με τη χρήση ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ για Αρωματοθεραπεία αιθερίων ελαίων


Αιθέρια έλαια στα παιδιά : για γδαρσίματα, πληγές…

πληγές, γδαρσίματα χρησιμοποιείστε αιθέρια έλαια Πιστοποιημένα
πληγές, γδαρσίματα χρησιμοποιείστε αιθέρια έλαια Πιστοποιημένα
Ακούμε συνεχώς γύρω μας να λένε για τα αιθέρια έλαια : « Είναι επικίνδυνα! Ποτέ μην τα δίνετε στα παιδιά! Ποτέ μην τα βάζετε στην επιδερμίδα χωρίς να τα αραιώσετε!».
Όλα αυτά που λέγονται δείχνουν μια πρωτοφανή άγνοια των αιθερίων ελαίωνή τουλάχιστον ελλιπή ενημέρωση. Θα έλεγα το ακριβώς αντίθετο : « τα αιθέρια έλαια (όχι όλα αλλά ορισμένα από αυτά) ίσα ίσα επιτρέπουν να παρέμβουμε θεραπευτικά χωρίς να χρησιμοποιήσουμε «φάρμακα»  που αν είναι αποτελεσματικά (όχι πάντα) δεν στερούνται πολύ σοβαρών παρενεργειών. Παρενέργειες που μπορεί να παρουσιασθούν είτε αμέσως όταν παίρνουμε το φάρμακο είτε μακροπρόθεσμα σε μερικά χρόνια.  Φυσικά μιλάμε για ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ αιθέρια έλαια με Χημειότυπο κατάλληλα για φαρμακευτική χρήση.
Το φαινόμενο των παρενεργειών από μόνο του μας να εξετάζουμε με σοβαρότητα κάθε εναλλακτική αγωγή και όταν είναι αποτελεσματική όπως τααιθέρια έλαια  και να τη χρησιμοποιούμε.
Ας είμαστε όμως ειλικρινείς και αντικειμενικοί. Το θεραπευτικό μας οπλοστάσιο σε αιθέρια έλαια είναι λιγότερο πλούσιο όταν πρόκειται για παιδιά. Ορισμένα αιθέρια έλαια απαιτούν πολύ ειδική μεταχείριση και δεν τα χρησιμοποιούμε σε παιδιά. Όμως θα έχουμε πάντα μια εναλλακτική λύση να προτείνουμε για ανακουφίσουμε και να θεραπεύσουμε το αγγελούδι μας.
Η εμπεριστατωμένη γνώση της μοριακής σύνθεσης των αιθερίων ελαίων(ΧΗΜΕΙΟΤΥΠΟΣ) εγγυάται
  • την απουσία τοξικότητας και παρενεργειών για όλες τις  θεραπείες που προτείνουμε και
  • την αποτελεσματικότητα των θεραπειών αυτών αν σεβαστούμε πιστά το πρωτόκολλο που συνιστούμε (τρόπο χορήγησης κα δοσολογία)
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ  στα παιδιά από την επιδερμίδα. Σπανίως όμως επαλείφουμε καθαρά αιθέρια έλαια σε παιδιά . Τα αραιώνουμε σε λάδια που είναι ιδανικά έκδοχα γιατί διευκολύνουν τη δράση των αιθερίων ελαίων με κάθε ασφάλεια.
Τραυματισμοί της επιδερμίδας : 
Είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα στα μικρά παιδιά που τρέχουν, πέφτουν, χτυπάνε συνεχώς αφού είναι η περίοδος που δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους.
Τα γρατζουνίσματα, οι πληγές, τα κοψίματα, τα γδαρσίματαθεραπεύονται με εντυπωσιακό τρόπο με την παρακάτω συνέργεια (=μείγμα αιθερίων ελαίων) η οποία αφενός καταπολεμά τα μικρόβια και αφετέρου βοηθά στην γρήγορη επούλωση.
Αρκούν λίγες σταγονίτσες από το παρακάτω μείγμα πάνω στην πληγή 3-4 φορές την ημέρα για 5 ημέρες.
Προετοιμάστε το παιδί ότι «τσούζει» λίγο  αλλά και ότι ο πόνος θα εξαφανιστεί  αμέσως από την αναλγητική δράση των αιθερίων ελαίων.
Γενικά όταν δίνετε μια θεραπεία που πονάει λίγο σε παιδί προσπαθήστε να του αποσπάσετε την προσοχή από την πληγή που φροντίζετε. Θα αισθανθεί λιγότερο τον πόνο αν δεν είναι συγκεντρωμένο στην πληγή του.
Αναμειγνύετε λοιπόν τα εξής 3 αιθέρια έλαια με βαλσαμόλαδο για να φτιάξετε τη θεραπευτική συνέργεια:
Νίκος Χρηστίδης Ιατρός
ΠΡΟΣΟΧΗ : ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΧΗΜΕΙΟΤΥΠΟ.

Δυσκοιλιότητα του μωρού

δυσκοιλιότητα-μωρού
Αιθέρια έλαια και αναλογίες συνέργειας
ΤΡΟΠΟΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ
Λήψη από το στόμα
2 σταγόνες του μείγματος σε μέλι ή ζάχαρη πρωί και βράδυ
Μασάζ
Το ίδιο μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τοπικό μασάζ. Αναμειγνύουμε  6 σταγόνες  της συνέργειας με 6 σταγόνες βερυκοκκέλαιου και κάνουμε μασάζ στην κατεύθυνση των δεικτών του ωρολογίου.
Συνταγή του D. Baudoux

Ακμή, θεραπεία με αιθέρια έλαια

acne    
Η εφηβική ακμή είναι δερματοπάθεια που δεν είναι εύκολο να καταπολεμηθεί, επειδή συμμετέχουν στη δημιουργία της γενικοί (ορμονικοί) και τοπικοί παράγοντες (σμηγματόρροια, φλεγμονή, λοίμωξη). Προτείνουμε μια σφαιρική αντιμετώπιση με αιθέρια έλαια που πρέπει βέβαια απαραιτήτως να είναιΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΓΝΑ-ΦΥΣΙΚΑ-ΑΚΕΡΑΙΑ και με ΧΗΜΕΙΟΤΥΠΟ.
Μικρό πρωτόκολλο για φλεγμαίνουσες επιδερμίδες με ακμή.
1) Καθαρίστε την επιδερμίδα πρωί και βράδυ με μπαμπάκι εμποτισμένο με Ανθόνερο  χαμομήλι ή λεβάντα (ή στη χειρότερη περίπτωση λοσιόν ντεμακιγιάζ χωρίς αλκοόλ) (για καταπολέμηση της φλεγμονής).
12) Βάλτε σε κάθε σπυράκι (μόνο στα επώδυνα) μια σταγόνα αιθερίου ελαίουλεβαντίνης (Lavandula burnatii super)  ή λεβάντας σταχυώδους (Lavandula angustifolia)  ή ρωμαϊκού χαμομηλιού (Anthemis nobilis) με τη βοήθεια μπατονέτας με μπαμπάκι (αντιφλεγμονώδης δράση).
3) Κατόπιν βάλτε σε όλο το πρόσωπο με ελαφρύ μασάζ το παρακάτω μείγμα (συνέργεια) αιθερίων ελαίων αραιωμένο 5% σε λάδι Χοχόμπα.
  1. 30  ml     ΧΟΧΟΜΠΑ  Simmondsiasinensis  λάδι βάσης
  2. 10 σταγ.  Tea tree Melaleuca alternifolia (αντιμικροβιακή δράση)
  3. 5   σταγ.   Γεράνι      Pelargonium asperum   (αντιμικροβιακό και αναπλαστικό επιδερμίδας)
  4. 10 σταγ.    Φασκόμηλο φαρμακευτικό  Salvia officinalis   (“κερατολυτικό” για τη λιπαρότητα)
  5. 5  σταγ.     Φασκόμηλο σκλαρέα  Salvia sclarea   (“κερατολυτικό” για τη λιπαρότητα)
Το Χοχόμπα είναι λάδι που συστήνεται στην ακμή επειδή μειώνει την παραγωγή σμήγματος από τους σμηγματογόνους αδένες (με negative feed back). Έτσι καταπολεμάμε το «λιπαρό» με «λιπαρό».
4) Επίσης συστήνεται η λήψη αιθερίου ελαίου Ρίγανης  (Origanum compactum) σε κάψουλες πού έχει εξαιρετική αντιμικροβιακή δράση (αντί για αντιβιοτικά). 2 κάψουλες ημερησίως για 3-4 εβδομάδες.
Ν. Χρηστίδης Ιατρός

Δεν υπάρχουν σχόλια: